Recenzija: realme C67

C serija telefona je važna za realme, jer targetira mlađe korisnike, nudeći im atraktivne proizvode po pristupačnim cenama. U tom smislu, realme C67 donosi do sada najveća unapređenja u C seriju, uvodeći kameru od 108 MP, kao 6 nm čipset u segment. Zahvaljujući tome, možemo da kažemo da postavlja nove standarde u budžetskoj seriji telefona.

realme C67 poseduje FHD+ ekran dijagonale 6.72 inča, sa osvežavanjem od 90 Hz. Sa korisničke strane, pomenućemo i Mini Capsule 2.0, sistem koji oko punch hole kamere prikazuje korisne informacije. Nova verzija Mini Capsule funkcije nudi interaktivni prikaz reprodukcije muzike, vremensku prognozu, kao i događaje koje povlači iz kalendara.

Pomenuli smo već da ovaj telefon ima glavnu kameru rezolucije 108 MP, što je najveća rezolucija u klasi. Zasnovana je na Samsung ISOCELL HM6 senzoru veličine 1.67 inča, koji omogućava 3x digitalni zum bez gubljenja kvaliteta. Ova tehnologija koristi 12 MP u centru 108 MP senzora za kropovanje, bez „gubitaka“ piksela tokom tog procesa. Pored toga, omogućen je i 108 MP mod, koji obezbeđuje kristalno jasne fotografije rezolucije 12000 x 9000 piksela.

HM6 senzor „hvata“ veliku količinu svetla, pa su i fotografije snimljene u noćnim uslovima veoma dobrog kvaliteta. Takođe, postoji podrška za Nonacell Bayer RGB filter koji donosi veću preciznost prikaza boja na fotografijama. Pored glavne kamere, realme C67 telefon poseduje i crno-beli senzor rezolucije 2 MP, čiji zadatak je da poboljša kontrast na fotografijama. Tu je i prednja kamera rezolucije 8 MP koja obezbeđuje solidan kvalitet selfija.

Pročitajte i:  Ako Vam je kod telefona bitna baterija, ne tražite dalje – Ovo je telefon za Vas

Telefon pokreće Snapdragon 685 čipset, koji je do sada uglavnom upotrebljavan u telefonima srednje klase. Na raspolaganju je 8 GB fizičkog RAM-a, koji praktično može da se duplira upotrebom virtuelnog, dinamičkog RAM-a. Na taj način efektivno se uvećava broj aplikacija koje simultano mogu da budu u memoriji, kao i da u takvom slučaju aplikacija u fokusu radi brže i tečnije. Za smeštaj podataka na raspolaganju je 256 GB, koji mogu da se prošire putem microSD kartice kapaciteta do 2 GB. Sistem je zaokružen sa baterijom kapaciteta 5000 mAh, koja podržava 33 W SUPERVOOC brzo punjenje. Algoritam za punjenje je inteligentan, pa kada napunjenost dostigne 90 procenata, punjenje se usporava kako bi se zaštitila baterija. Novitet je što se kod ovog telefona u tom slučaju koristi VFC trickle charging algoritam, koji u odnosu na standardni trickle charging ubrzava taj proces do dva puta, uz očuvanje integriteta baterije.

Iako je u pitanju budžetski telefon, realme C67 poseduje sasvim solidne stereo zvučnike. Pored toga, korisnicima su na raspolaganju i 3.5 mm priključak za slušalice. Pomenućemo još i da realme C67 dolazi sa instaliranim Android 14 operativnim sistemom, a proizvođač obezbeđuje dva update-a OS-a tokom tri godine.

Slobodno možemo da kažemo da realme donosi mnogo noviteta u budžetsku klasu telefona, koje će i drugi proizvođači morati da isprate, ukoliko žele da ostanu konkurentni u tom segmentu. U ovom trenutku, realme C67 predstavlja veoma atraktivan izbor u budžetskoj klasi, spuštajući u nju neke karakteristike srednje klase, kao što su kamera velike rezolucije i relativno brz čipset.

Pročitajte i:  Ekskluzivno: Testirali smo Honor Band 6, "najpametniju" narukvicu do sada!

Uz sve to, do kraja februara telefon se nalazi na velikom popustu, pa ukoliko vam se sviđa, ne premišljajte se mnogo…

Cena: 22.999 rsd. (do kraja februara), nakon toga 27.999 rsd.

Kontakt: realme

Izvor: www.ictvesti.com

Specifikacije:

Displej 6.72“, IPS LCD, 90 Hz, 2400 x 1080 piksela, 20:9
Čipset Qualcomm Snapdragon 685 (6 nm)
CPU Osmojezgarni (4 x 2.8 GHz Cortex-A73 + 4 x 1.9 GHz Cortex-A53)
GPU Adreno 610
Memorija 8 GB RAM (+ 8 GB virtuelni dinamički RAM), 256 GB storidž, proširiv puta microSD kartice do 2 TB
Kamere Zadnje: 108 MP (široka), 1/167“, f/1.75;
2 MP crno-bela;
Video: 1080p@30fpsPrednja: 8 MP (široka), f2.1, 26 mm;
Video: 1080p@30fps;
SIM Dual SIM (nano-SIM) + dodatni slot za microSD karticu
Baterija 500 mAh, SUPERVOOC punjenje 33 W
Zvuk Stereo zvučnici
Konekcije WiFi, Bluetooth, NFC, GPS, senzor otiska prsta sa strane
OS Android 14
Dimenzije 164.6 x 75.4 x 7.6 mm
Masa 185 g
Boje Sunny Oasis, Black Rock